Min egen mineralfoundation på g

 

Mineralfoundation

Så har jag då äntligen satt igång med att försöka få till min egen mineralfoundation.
Påsar och burkar har legat där och väntat ett tag nu. Målet är att ersätta min Id Bare som har fantastiska egenskaper och som verkligen är en favorit men dyr.

Det är inte så enkelt som man kan tro. Först tog jag en färdigblandad bas av mineraler utan färgpigment från Organic Makers.  Den består av titandioxid, zinkoxid, mica, och kaolin. Sen tog jag i en färdigblandad brun oxid och mortlade detta. Som referens la jag upp en liten hög foundation från mitt Id Bare på en vit tallrik och klickade sen ut små färgprover från blandningen. Först blev det lite åt det grådaskiga hållet så det fylldes på med både lite rött och lite gult. Det fick röras och röras och läggas upp klickar i det oändliga innan det började närma sig rätt färg.

Mineralfoundation

Färgreferens om än suddig bild.

Till sist var jag nöjd och började testa på handen, givetvis med min gamla favorit som referens. Nu visade det sig att det var alldeles för lite skimmer i min version. Som tur är hade jag klokt nog köpt med en mica med pärlemoeffekt som det fick hällas i rikligt av. Givetvis pö om pö med små mänder i taget och runtrörning. Det blev t o m så att det kändes i biceps dagen efter. Och. Dessutom var min version mycket färgrikare, mörkare och i en gulare ton när den väl kom på huden så det blev till att spä ut efter bästa förmåga.

Till slut var min lilla mortel toppad med foundation så jag skopade över mer än hälften i en burk. En del av det kommer att bli ett fint solpuder.

Nu blev det plats till mer utspädning och efter ett par timmars mixande och rörande var jag nästan nöjd med färgen. Nu ska det hela vila ett par dagar och jag ska givetvis fortsätta att trixa och mixa för att få lite mer grepp om det här med mineralfoundation och givetvis ett bättre resultat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.