Rocky road

RockyRoadDe blev så goda! Många slank ner direkt.
Recept från Lindas bakskola:

Lyxig Rocky road
Ca 50 bitar

200 g mjölkchoklad
200 g mörk choklad
25 g smör
1 burk sötad kondenserad mjölk, 397 g (okokt)
250 g Dumlekola
2–3 dl salta jordnötter
ca 200 g minimarshmallows

GÖR SÅ HÄR
1. Smält chokladen och smöret i en skål över vattenbad. Tillsätt den kondenserade mjölken och rör om. Låt svalna något.
2. Skär Dumlekolorna i småbitar och blanda ner dem, nötterna och marshmallows i chokladsmeten. Rör om försiktigt.
3. Bred ut smeten på ett bakplåtspapper i ett 2–3 cm tjockt lager. Ställ den i kylen och låt den stelna.
4. Skär chokladen i bitar med en vass kniv. Förvara godiset i en burk med tätslutande lock i kylen.

Jag gjorde inte helt efter receptet. Vet inte varför jag alltid måste ändra? Denna gången hade jag iaf ingen kondenserad mjölk hemma. Missat helt. Och så gjorde jag bara halv sats! Har upptäckt att det ofta blir lagom. Särskilt när man gör något för första gången.

Jag använde enbart ljus choklad. Ingen kondenserad mjölk, tyckte det skulle bli sött nog ändå men tänkte att det kanske behövdes för att chokladen inte skulle bli för stel, så jag funderade och funderade. Vad kunde ersätta kondenserad mjölk som inte var så sött. Övriga ingredienser är söta så det räcker. Så det blev fetyoghurt, mjölk fast lite syrlig. Kanske helt tokigt men det fungerade väldigt bra. Det som hände var att den ljusa chokladen plötsligt såg mörk ut? Men ooooh vad gott det blev!

I butiken jag handlade fanns inga minimarshmallows så jag köpte vanliga. Men gud vad jobbigt och tidskrävande det blev. Att dela dessa i småbitar var inte särskilt enkelt för de klistrade ihop och ville inte ens släppa fingrarna. Så det blev att plocka fram engångsplasthandskar.
Det konstiga är att verkligheten ter sig helt annorlunda än när man ser på tv, hur enkelt de svänger ihop diverse läckerheter. Jag blev inspirerad att göra Rocky road när jag tittade på Leilas tv-program. Och där var det inget som hakade upp sig minsann :) Leilas recept finns på recept.nu

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.