Bodybutter del 2

bodybutter_3
boddybutter_4
GÖR OM GÖR RÄTT!
Visar några bilder på hur det ser ut under processen.
Smält i vattenbad, det behöver inte vara kokande vatten, det smälter ändå.
Elvisp på. Jag var för otålig och satte skålen i kallt vatten, ville kyla lite snabbare och det kan bero på detta att den även denna gången blev för stel för att använda. Det hade fungerat som lypsyl men det var liksom inte meningen och burken är nog för stor för det, 100 ml.

TREDJE GÅNGEN GILLT
Denna gången var ambitionen med elvisp som bortblåst, så jag satte helt enkelt burken direkt i varmt vattenbad (låg vattennivå), hällde i lite olivolja, lät det smälta och satte den därefter på diskbänken och lät den svalna i lugn och ro utan kylning.
Det blev inget omrört denna gång eftersom jag stack iväg på ett träningspass. Men väl hemma igen var det som gjort för första testet!
Nu sitter jag här med mjuk, väldoftande hud och är väldigt nöjd. Bodybuttern blev ju, som man kunnat räkna ut innan, väldigt fet men det dracks snabbt in i min torra hud.
Det blev inte vispat denna gången så det är nog därför den blev lite kornig. Precis som att det är små sandkorn i men annars fin konsistens. Det gör ingenting för det smälte in så fint så. Men så är det min första bodybutter, lyckad på tredje försöket!

2 svar på ”Bodybutter del 2

  1. Mitt recept på body butter: smält sakta en stor klutt ekologisk kallpressad kokosolja och liten skvimp eko-rapsolja i kastrull. Ställ kastrullen i kallt vattenbad i vasken. Rör lite och vänta tills oljan precis börjar stelna lite i kanterna. Det tar lite tid men det gäller att passa hela tiden, annars är det bara att börja om. Ta bort kastrullen från badet och vispa. Vanlig trådvisp går utmärkt. Lägg i burk. Klart. :-)

    • Vilket härligt recept! Inga gram eller milliliter här inte!
      Det måste jag prova! Jag hade kakaosmör och dubbelt så mycket kokosolja. Några droppar eterisk olja också. Fast kallpressad kokosolja och kakaosmöret doftar härligt på egen hand.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.