Att ladda med superfrukost

YoghurtFetyoghurt  (turkisk, 10 %)
med blåbär, banan, valnötter och blomsterpollen. Och några lingon.
Det är jättegott, går fort att sleva upp och man står sig länge!
Jag har vant mig av med att söta frukosten, bananer ger god sötma och den är ofta med i min frukost nuförtiden.

Om man vill använda ett alternativ till socker rekommenderar jag agavesirap.

Breakfast

Så länge jag minns har jag alltid ätit två smörgåsar till frukost. En med kaviar och en med ost. Inte mycket till variation. Med tiden blev den varma chokladen utbytt mot kaffe. För en morgontrött person som jag är det bästa starten. Först en kopp kaffe sen frukost.
Men nu har jag blivit så indoktrinerad från alla håll att tänka på kolhydraterna. Iaf de snabba. Och de ska man undvika. Och faktiskt. Jag håller mig mätt längre och har en jämnare blodsockernivå. Så känns det. Sen har det inte förändrat något varken med vikten eller muffinsmidjan. Men det var inte poängen heller.
Och tänk. Nu har jag tills för några månader sen fastnat med den frukosten. Minst ett år blev det. Eller två. Fast nu varierar jag lite mer. Det blir t o m smörgås ibland. Egenbakat surdegsbröd eller levainbröd från allra godaste bageriet Vendel, ett stenkast hemifrån. Allt är ekologiskt och förutom kakorna :) är alla bröd bakade med surdeg.

Chiafrö
Såg ett inslag i Go’kväll med Susanne Jonsson när hon gjorde olika sorters rawfood-gröt och med lite oväntade ingredienser som chiafrö, vaniljpulver och kakao. Det får stå och svälla under natten så det blir väldigt bekvämt på morgonen. Här är en länk till en av hennes goda frukostar.

Nästan samtidigt kom en tidning i brevlådan från hälsokostkedjan Life med liknande recept. Så nu var de bara att sätta igång. Inköp av chiafrön och mandelmjölk! Vilket inte är det billigaste! Men väldigt nyttigt så en god investering. Till sig själv!

Foto från tidningen Life

Foto från tidningen Life

Chiapudding med bär och kokos
1 port
2 dl mandelmjölk
1/2 dl chiafrön
1/2 tsk vanijlpulver (mald vaniljstång, finns i de större butikerna)
1/2 tsk kanel
1 msk riven kokos
1/2 dl blåbär eller hallon (djupfrysta går alldeles utmärkt)

Blanda allt i en skål utom kokos och ifall det är färska bär, annars i med de också.
Låt stå i kylen under natten. Strö över kokos och ev färska bär på morgonen.

Ät och må gott!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.