Mamelucker för tankarna till ett annat sekel…

Lindex_understall
…men nu är det 2015 och inte 1915 eller 1800-tal, så nu heter det underställ. Ullunderställ! Med merinoull ! Iaf under vinterhalvåret!

Jag vill gärna tipsa om detta under, för det är vad det är.
Ibland är det väldigt svårt att få till något som är precis så där lagom! Och det finns vissa personer som helt enkelt strävar efter det :) iaf vad det gäller värme och kyla.

När hösten kommer och snålblåsten börjar vina och de flesta får en inomhustemperatur på max 21 grader börjar det kännas i kroppen. Kylan. När man sätter sig ner är det ett faktum. Många har ett stillasittande arbete med frusenhetskänslor som följd.
Om man då tänker att ett par leggings eller långkalsonger skulle bli bra, blir man snart varse att det blir alldeles för varmt att sitta inomhus med dem men väl så skönt när man är utomhus. Med undantag av om man ska inom ett shoppingcenter eller mataffären på¨väg hem. Då blir det väldigt varmt med kofta, jacka, halsduk och allt.

Nu har Miss Lagom löst det här på ett väldigt bra sätt :)
Det finns nämligen korta byxor i merinoull som är så sköna och fixar kroppstemperaturen på ett alldeles underbart, behagligt vis. Alldeles lagom helt enkelt. Det blir ett mellanting mellan att ha eller inte ha långkallingar.

Som sagt detta har jag kört med sedan november och vill inte vara utan dem en enda dag. Och det behöver jag inte heller vara för ull ska nämligen inte tvättas i tid och otid. Det är materialets styrka. Fettet i ullen håller smutsen borta, självrenande helt enkelt. Jag är annars väldigt noga med att tvätta kläder ofta.
När ullplagg väl tvättas ska det vara med ett tvättmedel avsett för ull, utan enzymer som löser upp fettet. Detta gäller även för dun och siden.

När man hör ordet ull associerar man ofta till något obehagligt, stickigt. Nu finns det inte någon stickighet över huvud taget med dessa supertunna, behagliga korta underställsbyxor.  Det har blivit en riktigt bra produktutveckling vad gäller ull. Ull som reglerar värmen på ett väldigt behagligt vis utan att stickas.

En utvärderad favorit till 100%!

Jag köpte mina på Lindex men det finns säkert liknande produkter att hitta någon annanstans.

Eftersom min väninna är ute på Mellomingel på Rådhuset här i Malmö ikväll och skickar selfies med Magnus Carlsson och vackert uppdukade bord med läcker mingelmat, tycker jag det är passande att skriva lite om ullunderställ. För att hålla balansen liksom.

 

Det kommer mera!

leggings linne Troja

Det finns fler färger och modeller i detta material!
Hur sköna som helst!
Vitt

3 svar på ”Mamelucker för tankarna till ett annat sekel…

  1. Ha ha, endast Miss Lagom kan konsten att balansera så skickligt – o vilket perfekt tips! Vet att Naturkompaniet oxå säljer jättebra merinoullunderställ, om du behöver längre ben och tröjor. Bara ett litet tips från Mellominglerskan

  2. DEVOLD underställ i merinoull. Är bäst i test har jag sett.
    Nu är jag inte sponsrad av Lindex men de har även underställ med långa ben, linnen och tröjor. De sistnämnda med urringning som passar bra under tröjor och blusar, alltså när man inte är i skidbacken utan i det helt vanliga livet :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.