Läppceratverkstad igång

Cerat
Idag var det dags att göra lite fler cerat! Med finaste ingredienserna för bästa effekt och känsla. Bara ekologiskt och fairtrade. Ja, man kan till och med äta upp allt om man skulle behöva.
Jag har gjort två omgångar tidigare men de har snabbt gått åt. De är så bra att ta med och ge till vänner man besöker.

Flera av oljorna kan man även ha i matlagning eller som kosttillskott.
Kakaosmör och kokosolja använder jag gärna när jag lagar mat och bakar.
Bara för att förtydliga att det är helt giftfritt och inga konstiga saker i.

Ofta ingår vaselin och andra ingredienser i cerat som då får oändlig hållbarhet och täpper dessutom till huden så att det nästan blir motsatt effekt mot vad man önskar. Det använder jag inte.

Bivax andas och är skyddande och fuktighetsbevarande. Därför använder jag det i stället!

För att få längre hållbarhet på ceraten tillsätter man naturligt E-vitamin. En bra antioxidant som gör att oljorna inte oxiderar så fort. Med dessa fina ingredienser blir det ett cerat som mjukgör, skyddar och läker huden. Riktig lyx :)

Cerat
Så här fina cerat blev det och lite trixande med etiketter har det också blivit.

2 svar på ”Läppceratverkstad igång

  1. Tack Karolina! Vad roligt att du gillar dem! Jag har skapat etiketterna i programmet Indesign, där det finns möjlighet att göra former med ett ritstift. Men det fungerar nog med de flesta program nuförtiden om man nu vill ha det.. Sen har jag bara skrivit ut dem i en vanlig bläckstråleskrivare och satt självhäftande, genomskinligt plastark över som skydd, som jag först skurit till. Klippt ut etiketterna först såklart.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.